dinsdag 27 december 2011

Het laatste...

... blaadje wc-papier, de laatste koffiefilter, de laatste doos melk is leeg.
We ruimen de kasten leeg, laden de bagage, straks nog even testrijden en morgen naar de Grande Africa.
Ondertussen werken Johan en ik elkaar flink op de zenuwen en kunnen we er nog om lachen ook.
Nog meer telefoontjes en bezoekjes aan en van vrienden.
Het is een vreemd gevoel te beseffen dat de dingen die je nu neerlegt, opruimt of juist laat liggen, daar volgend jaar nog zullen liggen.
En dus ook mijn laatste berichtjes, misschien heb ik morgen nog even de tijd voor een laatste kattebelletje. Zoniet zal er lange tijd radiostilte zijn. Op zee is er geen internet en het is nog af te wachten of we hier of daar in de havens een connectie kunnen maken.

Jolly Jumper wordt gezadeld

maandag 26 december 2011

vertreksoap: Heel voorzichtig...

...durf ik hier te schrijven dat het vertrek dichterbij komt. Het schip wordt morgenochtend verwacht in de Antwerpse haven, woensdag 28 december om 10.00 uur verwacht men ons op de kade en  om 23.00 uur is uiteindelijk de afvaart voorzien.
Ondertussen waken we over onze "Kiss-regel" bij het inpakken. Hebben we het écht nodig? Als we het toch nodig hebben, kunnen we het dan ginder kopen? Als we het niet hebben, gaan we dan dood?
Deze vragen hebben ervoor gezorgd dat ik al wat bagage terug in de kast gelegd heb. Anderzijds zat er in ons kerstcadeautje nog een écht luxe-gadget,  zodat we van onze Thermarestjes  Een heerlijk stoeltje  kunnen maken. Dat gaan we onzelf toch wel gunnen. Zo'n zalig schommeltstoeltje!

donderdag 22 december 2011

vertreksoap + 3

Kent u de duivenberichten nog? Vroeger kon je elke zondagochtend op de radio horen: "quivrinne: wachten". Wel nu: " Antwerpen, Grande Africa: Wachten"Vanmorgen hoorde ik over het nieuws: staking van de loodsen. Na een telefoontje naar Grimaldi's, kwam het minder goede nieuws: Schema van het schip is aangepast. Vertrek voorzien op 28 december, de dag van de onozele kinderen! Laat ons hopen dat we dan echt kunnen vertrekken.

Tot kijk in de  volgende aflevering.

woensdag 21 december 2011

Vertrek-momenten

Eén voor één passeren ze, de vrienden die ons nog een laatse keer willen zien voor we vertrekken.De laatste yoga-les was een heerlijk moment, wat zal ik die mensen missen wanneer ik daar alleen op mijn matje sta. De dynamiek van die groep, de sfeer, de energie die door onze gezamenlijke inspanningen ontstaat! Ongetwijfeld hoor ik de stem van Elke wanneer ik in één of andere onmogelijke houding nog probeer te ademen.
Het einde van de Spaanse les, met beloftes aan alle uitwisselingstudenten die naar Zuid-Amerika gaan om "even te passeren als we in de buurt zijn".
En dan zijn er de laatste bezoekjes van mijn beste vriendinnen, alsof we onze potjes "aandacht voor elkaar" nog eens goed moeten vullen.  Eten bij Sergey en Olga op het Antwerpse zuid en een hele avond praten over wat voor hen en voor ons komen gaat. Of bij Annelies en Dirk, shushi in ruil voor zoveel MB downloads van boeken en films.  Reiservaringen en verwachtingen uitwisselen op familiebezoek bij Johans ouders. Op stap met Kris, Justyna en Eric in Mechelen voor een fantastische live-music-avond en een zalig luie zondagochtend. Een bezoek aan Sabine in het revalidatiecentrum, voor haar zal het een hele andere reis worden in 2012.
En dan nog zoveel andere mensen die ons op één of andere manier een goede reis wensen.

Geniet even mee van deze wensen die in onze mailbox zaten

http://www.youtube.com/watch?v=BE0JZ-S9eXs&feature=relmfu

Foto pagina

Vanaf nu kan je regelmatig onze foto-albums bekijken.
Ga via de link rechts in de kolom naar de Foto-pagina, als je op de link klikt krijg je het ganse album te zien.
Ook op de bedank-pagina vind je nieuwe informatie.

zaterdag 17 december 2011

Vertreksoap +2

Het onweer raasde de voorbije dagen over Europa en waar ik voor vreesde wordt werkelijkheid. Het vrachtverkeer op zee heeft behoorlijke vertragingen opgelopen en dus ............ estimated time of departure: 25 december! We verdenken Tony van enige manipulatie van het universum, lees zijn reactie op mijn vorige bericht maar eens na.
Nadat ik gisteren mijn laatste werkafspraak heb afgewerkt en alle adminstratieve rompslomp bij de boekhouder binnen gooide, zijn we er écht klaar voor. We hebben nu nog een hele week om kleine klusjes te klaren, vrienden te bezoeken en mijn examen spaans af te leggen.  Vandaag maken we tijd om al ons materiaal te ordenen en te kijken wat we nu uiteindelijk zullen meenemen en thuislaten.
Ondertussen staan er 165 films op dit kleine notebookje, 200 engelstalige en 6000 nederlandstalige boeken en 60 stripverhalen! Kwestie van de tijd te laten passeren eens we op zee zijn.

maandag 12 december 2011

Optellen i.p.v. aftellen

Misschien moet ik deze berichten gaan labelen als "soapsserie" . Vooraf wist ik al dat de vertrekdatum van het schip tamelijk onzeker is, maar diep vanbinnen hoopte ik dat dit voor ons niet van toepassing zou zijn.
Verkeerd gegokt dus! De stand van zaken op dit ogenblik is van 18 naar 21 naar 23 december.
Het ticket is, na correctie nu correct binnengekomen en de vermelde vertrekdatum (estimated) staat op 23 december. In plaats van AF te tellen naar ons vertrek, zijn we nu weer aan het OP tellen. Zou de storm die over Europa raast daar voor iets tussenzitten? Of is het gewoon italiaanse timing?

Het goed nieuws is: de moto's zijn klaar. Onderhoud gehad, nieuwe banden, alle onderdelen erop, met uitzondering van de uitwasbare luchtfilters. Ik hoop ze nog tijdig binnen te krijgen, zoniet zullen de standaard BMW-filters moeten bewijzen wat ze waard zijn. Johan ontfermd zich nog over het sleutelmateriaal dat we meenemen en zo valt alles stillaan in de plooi.

Tot aan de volgende aflevering van "de vertreksoap"

vrijdag 9 december 2011

nieuw op de site

De laatste week heb ik één en ander veranderd aan de blog.
Bezoek zeker de bedank-pagina eens en bekijk onze zee-route.
Er prijken nu ook foto's van onze beste maatjes op de pagina "de moto's".

Geniet er van.

"Het" komt nu wel dichtbij, hé. Wanneer vertrekken jullie precies?

Dat is de vraag die ons deze dagen het meest gesteld wordt. Helaas kunnen we ze moeilijk beantwoorden. Met een bootreis gaat dat niet zoals met het vliegtuig, waar je maanden op voorhand al exact weet wanneer je vlucht vertrekt.
Voorlopig is de inscheping voorzien op 21 en de afvaart op 22 december, maar of dat zo blijft is nog afwachten.
Ondertussen doen wij hier de laatste klusjes en aankopen en ontmoetten we iedereen die "ons toch nog wil zien" voor we vertrekken.
Gisteren echter was het onze beurt om Tony (on the road) uit te zwaaien in café Moby Dick. Met zes motaars rond een tafeltje kwam ik tot de conclusie dat ik blij ben dat we naar Zuid Amerika gaan en niet naar Africa. Wat Tony daar te wachten staat is toch nog een ander paar mouwen! Je kan zijn avonturen volgen via de link hier rechts onder.
Bedankt Tony voor het bijeenbrengen van die toffe mensen, waar Passie schuilt worden vriendschappen gesmeed. Hit the road, gast!