dinsdag 27 november 2012

Canada, 26 november 2012




 
Bijna 11 maanden nadat we thuis vertrokken, na 10 maanden op de moto staan we op deze frisse, zonnige herfstdag aan de Canadeese grens. Het is een vreemde emotie, aan te komen in het land waar je diep in je hart altijd van hoopte dat je er zou geraken. Er had  zoveel kunnen misgaan onderweg, maar het universum was ons goed gezind. Met de kleine ongelukjes kochten we de grote af. We vulden ons karma-potje voor goed geluk met het oprapen van nagels, het helpen van mensen onderweg, bedankjes voor alle het goede wat ons te beurt viel, blij met de vrienden die we onderweg maakten.

En bij een van die vrienden kunnen we nu weer terecht! Peter en Paul, de tweelingbroers  die we in Patagonie ontmoetten zijn onze gastheren. Veel belangrijker nog, zij zullen het komende jaar zorg dragen voor onze paardjes. Totdat wij terugkomen om naar noord-Alaska te rijden, vinden de 2 hier een droog onderkomen.
 

En wij? Wij blijven reizen, nog even hier in Canada en in ons hart altijd. Deze stop voelt niet aan als een einde, het is enkel een rustmoment op weg naar een volgende deel van onze levens-trip. Zoals de nomaad, altijd onderweg, overal en nergens thuis. Nooit stilstaan, de rust enkel vinden in het reizen.
 
 

6 opmerkingen:

  1. hey jullie zien er nog altijd schitterend uit nog een beetje geduld hier in het kleine land en voor jullie nog een beetje verlof en terug aan de slag voor de volgende trip zoals ik lees breng maar een beetje droog en zonnig weer mee grt en xxx voor jullie ons springmoe???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Ils en Johan,

    Dat is wel handig als je jullie paardjes kunnen achterlaten bij vrienden!
    Ik ken dat van op Kalymnos waar ik mijn klimspullen ook bij vrienden in de kelder kan laten liggen.
    Hopelijk is het een beetje makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer!?

    Het begint nu wel snel in te korten hé!?
    Geniet nog van jullie resterende tijd!

    Groetjes,

    Jerry.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Johan en Ils,

    Dit wil zeggen dat jullie even terug naar huis komen? JOEPIE!!!
    Leuk om jullie binnenkort terug te zien en is goed vast te pakken voor een knuffel! :) (erna mag je dan terug vertrekken :) )

    Hopelijk tot snel! (en geniet nog van het reizen ginder)

    Annelies
    X









    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. héy Annelies,

      wat fijn om je bericht te lezen :-)
      Wij zullen ook genieten van de knuffels! Benieuwd hoe groot jullie kinderen al geworden zijn. Ze zullen ons wel niet meer herkennen!

      dikke kus
      Johan & Ils

      Verwijderen
  4. Niet te geloven hoe vlug een jaar voorbij vliegt...ik zie jullie hier nog vertrekken op de GRIMALDI terminal in Antwerpen....het was in ieder geval super jullie blog te volgen....ben benieuwd naar het vervolg....hopelijk krijgen de "volgers" een notificatie als de reis verder gaat..super in ieder geval jullie te mogen volgen !! Groetjes - Luc Smets

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hoi Luc,

      ondertussen zijn we al een maand thuis! Heb je ons kaartje aangekregen?

      grtjs
      ils

      Verwijderen