dinsdag 21 augustus 2012

Aangekomen in Cartagena


Is het alweer een week geleden dat we nog iets van ons lieten horen? De tijd vliegt hier!.

Na  Bucaramanga komt de caraïbische warmte ons tegemoet. We hangen een paar dagen rond in Santa Marta, om  iets “ te doen” is het gewoon veel te warm. In het hostal vinden we een affiche van een Belg die een eindje verderop in het oerwoud een finca (landgoed) heeft. Daar willen we nog wel eens naartoe, dus wij op weg.  De dirt-road die naar de finca leidt doet ons denken aan het pad Ralco- Lonquimai (zie Chili), maar we rijden, tegen beter weten in, toch verder. De mensen onderweg zijn er zeker van, ‘si, si, ... el Belga de Carpe Diem, mas ariba”.

En wij maar verder en verder, tot we bij een splitsing komen waar de weg stijl en rotsig naar boven gaat. Hmmmm toch maar even te voet checken. Johan loopt het laatste stuk tot aan de finca en vindt er niemand thuis.

Wat te doen? Een onweer komt dreigend dichterbij. Dan maar de linkerkant van de splitsing nemen, naar de finca van een Ier. Veel gemakkelijker te bereiken, volgens de buren. Klein detail: je moet wel een stroompje oversteken. Oké, da’s geen moeite voor ons... Dus belanden we net voor het onweer aan de andere kant van de rivier. Wanneer het onweer dan losbarst, blijkt het bergbeekje binnen 3 minuten een woeste kolkende bergstroom te zijn. 


We wachten bang af hoe de toestand morgen zal zijn, we hebben nog 3 dagen om onze boot in Cartagena te halen... Zal het water voldoende zakken? Ik slaap maar weinig die nacht want het blijft nog een hele tijd regenen (lees : gieten). Bij het eerste zonlicht ga ik kijken, oef het water is inderdaad voldoende gezakt om over te steken. We rijden de moto’s zonder bagage naar de overkant en dragen onze spullen via de voetgangersbrug naar de andere oever. Op naar Cartagena.

In Hostal Amber in Cartagena is het nog rustig wanneer we aankomen, maar 2 uur later  verschijnen nog 4 Duitse motorrijders. Berndt en Heidi gaan samen met ons op de Stahlratte (de boot die ons naar Panama brengt) en Werner en Claudia keren terug naar het zuiden, om kertsmis in Ushuaia te vieren.  Het is “Full-moto-House” op de binnenplaats.



Nog 3 dagen en we vertrekken opnieuw voor een zeetrip(je) naar het volgende deel van onze reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten