dinsdag 7 augustus 2012

Santa Fé & Medellin

Na de perikelen met de 650 volgde een prachtige rit door de heuvels ten westen van Medellin.




Voor we naar de grootstad trokken passeerden we eerst nog langs Santa Fé de Antiqua. Het is een favoriete weekendbestemming voor de mensen van de stad en ze hebben er een brug, gebouwd door dezelfde man als de Brooklin-bridge in New York. We hebben alweer een goede timing, want als we de brug overrijden botsen we op een groep brandweermannen/vrouwen in een reddingsoefening.



En dan op naar Medellin, de 2de grootste stad van Colombia. We arriveren hier net voor de feestweek en ons voorgenomen hostel is volzet, gelukkig hebben de buren nog wel plaats. Twee dagen later verhuizen we dan toch naar Casa Kiwi. Terwijl we genieten van de festiviteiten van het bloemenfestival hier, regelen we ook een hele boel praktische zaken. De 2 bmw's krijgen een flinke onderhoudsbeurt bij de BMW-dealer Routa 40.





We schaffen voor de GS een nieuw bagagerek aan. Bij KING-aluminium leveren ze schitterend werk!! Voor 150 euro worden de koffers aangepast en is er een volledig nieuw bagagerek geïnstaleerd. Bovendien krijgen we er gratis almuerzo (middagmaal), we waren er gewoon op de juiste moment!

nieuw bagagerek, meer foto's op  de fotopagina
Deze mensen zijn zo vriendelijk en ongeloofelijk professioneel!

Ondertussen heb ik mijn motorbroek naar de kleermaker gedaan om er 2 zijritsen in te zetten. Het is nu al veel te warm op de motor en  dat zal zo blijven de komende maanden.

Ondertussen genieten we  van Medellin, de stad van Pablo Escobar, de grootste drugbaron aller tijden. Tot 20 jaar geleden was het de dodelijkste stad ter wereld. Nu kan je er veilig rondkuieren en genieten van feesten, monumenten, winkels en parken.
Eén van de belangrijkste ontwikkelingen is de kabelbaan die gebouwd is om de armste wijken  van de stad met het centrum te verbinden. Dit maakte het mogelijk voor deze mensen om naar de stad te komen werken waardoor de condities in de wijk flink verbeterd zijn. Bovendien bouwden ze in deze wijk een nieuwe moderne bibliotheek om de integratie tussen rijk en arm te bevorderen. Dit voorbeeld werd gevolgd door veel steden in de wereld, onder andere Antwerpen waar je de Permeke-bibliotheek op het Koningspleintje vindt.

de nieuwe bibliotheek "Espana"

de kabelbaan

En dan is er de brouwerij "3 cordillera's" (niet zo goed als "De 3 fonteinen" in Beersel), omdat we al zo lang hunkeren naar een goei biereke van de tap is het onze favoriet geworden.
Er zijn 5 verschillende soorten : blanca, negra, mestiza, rose en soms een specialeke...
In het hostal tappen ze het en krijgen we de mogelijkheid de brouwerij te bezoeken. De eigenaar vertelt ons dat hij het vak van het brouwen leerde in de US en de Kunst van het Bierbrouwen in België.



En dan is er nog de parade van antieke auto's ter gelegenheid van de bloemenfeesten.



Straks volgt nog de bloemenstoet en dan wordt het morgen weer tijd om verder te trekken. We zijn hier lang genoeg geweest (de kriebel is er weer).

1 opmerking:

  1. Hallo Ils en Johan! Na een lange tijd niet, ben ik er nog eens ;-)
    Heb een aantal jaren geleden eens een documentaire gezien over Medellin ten tijde van Pablo Escobar.
    Er was nog geen kabelbaan en het was er zeker niet rustig. Gelukkig is dat nu anders.
    Grtz, Jerry.

    BeantwoordenVerwijderen