zondag 2 september 2012

Panama

We arriveren samen met Berndt en Heidi in Panama in een vochtige tropische hitte. De sfeer is onmiddelijk heel anders dan in Colombia. Het is wat zoeken naar de Aduana, maar eens we het juiste kantoor gevonden hebben gaat alles vlot. De dames verzamelen stickers van motorrijders die daar passeren, we kleven er elk eentje op en maken daarmee weeral iemand gelukkig.


Panamacity is geen cadeautje om binnen te rijden, we arriveren laat in een hotel en vertrekken vroeg. Vandaag rijden we het beroemde Panamakanaal over.  Het ziet er zo ongeveer hetzelfde uit als het Albertkanaal.


 En  dan verder door de bananenrepubliek, Chiquita is werkelijk overal aanwezig .


We hadden geen idee wat we in Centraal Amerika moesten verwachten, maar het klopt ongeveer met ons idee. 't is er groen, warm en vochtig. In Panama en Costa Rica is de Amerikaanse invloed heel duidelijk zichtbaar, met grote winkels en het gebruik van de dollar is overal mogelijk.
De warmte en de lange tijd zonder motorrijden (Cartagena en op zee) maken dat we terugkeren naar ons oorpronkelijk idee van deze reis. Kiss the Ride, we zijn ondertussen weeral 6 dagen aan het rijden elke dag een beetje verder. 3 dagen reisden we samen met Heidi en Berndt, daarna scheiden onze wegen zich weer



Nu doorkruisen we Costa Rica, tussen de vrachtwagens van Dole, Chiquita en Delmonte. Banenenplantages en ananassen, afgewisseld met palmstranden en kleine dorpjes.




 En Costa Rica is het warm, zwoel en duur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten