woensdag 3 augustus 2016

Gouden dagen in Golden









Golden verwent ons met mooi vliegweer. Hoewel de condities voor lange vluchten niet ideaal zijn, gaan we toch elk dag de lucht in voor kortere of langere vluchtjes. We hebben na het vertrek van Sigrid een ander vast ride-up team om naar boven en beneden te pendelen. Mike & Glenn en hun hond Isa(bel) nemen ons  mee naar boven en het is altijd een vrolijk bedoening in de auto met alweer een paar fantastische vrienden erbij!









Op vrijdag zijn alle piloten van de wedstrijd (zo'n 120) present op de take-off. Het is perfect Cross-country weer. En wij gaan gewoon mee!
Zelf maak ik zo ongeveer de langste vlucht uit mijn vliegcarriere en slaag erin om goed mee in de thermals te gaan en te blijven. Johan gaat ook flink mee, maar kiest ervoor om na een vlucht van 2-uur toch maar "lokaal" te blijven. (Zonder telefoon of Spot-trackingsysteem is het te riskant om over de Rocky-mountains te gaan. Als je daar ergens per ongeluk moet landen, of erger nog gekwetst raakt vinden ze je nooit meer terug! De beren en cougars daartegen ...)
Willy heeft wat pech bij de take-off en moet eerst nog een cravatje uit zijn zeil halen, voordat hij kan vertrekken.. Daarna is ook hij op weg naar grote hoogtes en verre horizonten. Hij maakt die dag z'n langste vlucht ooit, 138 km! Het dag-record is 193 km alstemblieft!











Op zaterdag sta ik klaar om te starten op de take-off als ik in de verte opnieuw onweer hoor. Inpakken en met de auto naar beneden dan maar. Hier nemen we geen risico's, een onweer kan zeer hevige windstoten veroorzaken tot op 30 km afstand en dan wil je niet in de lucht hangen!


Op zondag is het dan inpakken, afscheid nemen en on-the-road-again !





Geen opmerkingen:

Een reactie posten