dinsdag 24 juli 2012

Van Florencia via Nieva naar Salento


We zijn Diego dankbaar voor het onderdak dat hij ons aanbood, ‘s nachts horen we het immers regen zoals we dat hier nog niet meemaakten. Stel je voor dat we dat in onze tent moesten doorstaan!

Tegelijkertijd denk ik bezorgd aan de volgende dag, hoe zal de weg eruitzien na al die regen?

Na een heerlijk ontbijt bij Luis en Nandie begeleiden de Pulsar-rijders ons weer de stad uit. We informeren bij de taxi-rijders nog naar de toestand van de weg. Het ziet er niet te best uit, er zijn veel aardverschuivingen geweest. Maar we besluiten om het toch te proberen. Bij de eerste militaire-post zeggen ze ons dat de weg tot 15.00 uur gesloten blijft.
altijd populair, onze moto's

We zien echter veel verkeer op en neer gaan en besluiten om toch zelf eens te gaan kijken. De weg blijkt open ondanks de talloze steen- en grondverschuivingen. Er wordt met man en macht gewerkt om het verkeer erdoor te krijgen. Het eerste half uur valt het nog mee, maar dan steekt de mist op. In combinatie met de modder, tunneltjes en vrachtwagens met pech midden op weg is het geen lachertje om de 80 km naar de hoofdweg af te leggen. We doen er 4 uur over. Het is de regio waar Ingrid Betancourt ontvoert werd en jarenlang vastgehouden in de Selva (jungle). Gelukkig is er nu meer veiligheid, militaire posten en politiecontroles zijn hier een normaal straatbeeld. Op de weg naar Nieva worden we 3 keer gestopt, telkens met veel vriendelijkheid en interesse in onze motoren en onze reis.
Mudslides, een tiental voor we over de pas zijn


In Nieva worden we alweer gastvrij ontvangen door Giovani en Olga, een maaltijd, een bed en de volgende dag een mooie rit in de Desierto de Tatacoa. Op de terugweg begeeft de Honda Schadow van Giovani het met batterij-problemen. Na een paar pogingen om hem in gang te duwen, gaan we over tot de grote middelen. De GS fungeert als takel-moto en Johan sleept hem over ripio, pothols en via drukke stadswegen terug naar huis. Oef, blij dat dit veilig afgelopen is!
touring wegenhulp


En dan weer verder, richting Armenië en Salento. Dit is dé koffieregio van Colombia. We vinden er een fijne camping. Na de gastvrijheid van de afgelopen week zijn we toch ook weer blij om nog eens in ons eigen “huisje” te slapen in een groene omgeving.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Ils en Johan,
    De natuur is zeer mooi in Colombia en de meeste mensen zullen er wel vriendelijk zijn! Dat filmpje laat stukken zien die ik in een documentaire over Colombia heb gezien, prachtig!
    Gespuis vindt je overal, kijk maar eens om je heen als je terug in Belgie bent ;-)
    Sedert zondag hebben we het heerlijk droog en warm gehad.Tot 32°C bij ons ;-)
    Vandaag zou het gaan onweren en zou de pret over zijn maar eerst ga ik hopelijk nog wat van de zon kunnen genieten!
    Met mijn knie gaat het goed en ik mag,moet op 1 augustus terug gaan werken.
    Daar hebben jullie geen last van hé ;-)
    Geniet er verder van en ik blijf jullie volgen!
    Groetjes, Jerry.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jerry,
    Fijn dat je knie weer beter is, geniet van je eerste werkdagen ;-)
    en we blijven uitkijken naar je reacties !
    bedankt en tot later

    ps: wat de leguaan betreft... ooit Tom Testeron gezien wanneer hij haaien hypnotiseers? Awel, da hebben wij ook gedaan :-)

    BeantwoordenVerwijderen