donderdag 5 juli 2012

Whale-watching

De Ecuadoriaanse kust is een écht lay-back paradijs. Verschillende vissersdorpjes met elk een eigen sfeertje, gepensioneerde Amerikanen in Cruzita, walvistoeristen in Puerto Lopez, surfers in Canoa,...
De lokale mensen hier klagen wat over het weer, bewolkt, af en toe een buitje en ook vaak het zonnetje dat erdoor komt. Normaalgezien is het hier blue sky in deze tijd van het jaar, maar voor ons is dit prima weer, niet te warm om te rijden en toch aangenaam om wat rond te kuieren op het strand.


In Cruzita doen we allebei een paar vluchtjes, heerlijk om nog eens in de lucht te hangen! We soren op en neer langs de kliffen en zetten ons daarna neer op het strand.


En dan op naar Puerto Lopez, vandaaruit kan je een tocht ondernemen om de walvissen te zien. Ze zijn deze tijd van het jaar van Antartica naar de evenaar afgezakt om te paren en te bevallen (augustus). We bezoeken ook Isla de la Plata, bekend als " de Galapagos van de armen". Hoewel het geen vulkanisch eiland is, vind je er veel dezelfde fauna en flora.  Meestal blijven wij ver van toeristische attracties maar "Whale-watching" éééééééééééécht geweldig!!! Met een bootje dat half zo groot is als die beesten zelf, tussen hoge golven en dan de walvissen die onder de boot door zwemmen en aan de andere kant weer opduiken! Eén solitaire dier en daarna een groep van 4 bezorgen ons een fantstisch spektakel!  De foto's spreken voor zich. (bekijk ze via onze fotopagina)

Paartjes spelen vrolijk met elkaar
snorkelen met de zeeschilpadden

Blauwpootjes op Isla de La Plata



En het werk.... nooit ver weg ;-)

4 opmerkingen:

  1. heleba zomaar van grond gaan mooi he hier beginnen de springweken morgen maar het weer is een groot vraagteken zoals ze zeggen afwachten veel groetjes en zeker voor maandag een gelukkige verjaardag ons moe en den rik dikke kussen ook voor de johan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. succes met de springweken en bedankt voor de verjaardagswensen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. he ils en johan knap dat je weer yoga doet.de blauwvoetvogel is wel een rariteit voor ons .wij wensen u een heel heel gelukkige verjaardag morgen.joeri zit naast mij om te helpen.
    HAPPY BIRTHDAY MET JE ZOVEELSTE JAAR VAN JOERI EN ANJA FRANCIS GODELIEVE(46)
    LIEVE GRTJS MOEKE

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voor ik te laat ben, een gelukkige verjaardag!!!

    BeantwoordenVerwijderen