zondag 27 mei 2012

van de Colca Canyon naar Cusco

We zijn nu een week in Peru en het bevalt ons hier prima. De wegen zijn behoorlijk goed en de mensen heel vriendelijk bovendien is het eten hier zoveel beter dan in Chile. Ook de benzine is goedkoper, hoewel lastig uit te rekenen (16 Soles per galon) draait het rond de 1 euro per liter.

Ons bezoek aan de Condors van de Andes in de Colca Canyon was magnifiek, zowel de vogels, de vergezichten als de route ernaartoe. Bovendien konden we er in het wild kamperen en da's altijd meegenomen hier in Peru, waar de campeermogelijkheden beperkt zijn.





In Cusco krijgen we wat veel last van "over toerisme".
Het is de uitvalbasis voor wat hét hoogtepunt van de Inca-cultuur moet zijn, de ruïnes van Machu Picchu. Af en toe moet je als reiziger eens slim zijn. Wij beslissen dus om deze beker aan ons voorbij te laten gaan. We ervaren het als een toeristen-val en gaan er niét naartoe, terwijl duizenden andere elke dag speciaal naar hier komen om dit "wonder" te zien .
Wij hebben al wél genoten van de ongeloofelijk mooie landschappen, opgevrolijkt door de plaatselijke bewoners in hun kleurrijke klederdracht. Rijden en genieten, dat is wat wij hier willen doen.


Hier in Cusco genieten we van een luie zondagmiddag op de camping, morgen onderhoud van de motors en hopelijk een ontmoeting met Mark, een goede vriend die met een reisgezelschap deze richting uitkomt. We bekijken eens hoe we het verder willen aanpakken en maken min of meer een planning. Vanaf dinsdag willen we wat sneller gaan. Dat wil zeggen, rustig blijven rijden en elke dag een beetje opschuiven. Niet te veel meer blijven plakken. We zouden  graag op 21 juni op de evenaar staan. Como Dios Quierres.

Hier zijn we en we moeten naar .....?

1 opmerking:

  1. hallo ginder in het verre land hier is het weekend geslaagd 3 dagen 26 gr en veel veel springgenot van 09.00 tot 20.00 u volle bak allen moe maar voldaan grt ons moe

    BeantwoordenVerwijderen