zondag 12 februari 2012

Off- road roderen en beestjes kijken


Kiss the Ride!

Op de Peninsula Valdes gaan we voor onze eerste Off-road ervaring in SA .
Het schiereiland is een natuurreservaat. Dan denk je aan "de Kalmthoutse Heide" ofzo? Niet dus, om er te komen rij je van de dichtsbijzijnde stad al 100 km tot aan het enige dorpje op het eiland.
We kamperen er en kunnen zo de volgende dag onze motoren testen zonder bagage. De eerste kilometers offroad laat ik Johan en de GS achter me, voor hen is het tenslotte hun eerste gravel-ervaring. Als snel echter hebben ze de techniek beet (go with the "flow") en de rest van de dag gaan we gelijk op.  We doen 230 km, waarvan ongeveer de helft wasboard-road! Dat betekent recht op de voetsteunen en gaan met die banaan!!!

We nemen af en toe pauze om de zeeleeuwen te bewonderen. We wachten op de Orka's, maar ze zijn vandaag niet van de partij. Jammer! Dan maar op naar de pinguins, de lama's en de gordeldieren.





Op zaterdag rijden we naar Gaiman, waar we een paar echte Welsh Tea-housses vinden.
 Na een uitgebreide afternoon-tea besluiten we nog door te rijden naar Comodore Rivadavia. Zo'n 400 km verderop.
Wah, we rijden door de pampa's recht naar de zonsondergang toe. Een kleurenpalet van rood, paars, blauw en wit aan de hemel en de weg als een biljartlaken recht naar de zon!!!  Prachtig gewoon, helaas geen foto's want stoppen op deze 2baansweg is levensgevaarlijk! Je mag er "110", maar vaak razen de auto's en trucks ons voorbij. Wij kunnen soms niet harder dan 80 km zonder van de weg geblazen te worden door de zijwind! Uiteindelijk rijden we nog een flink stuk in het donker en belanden om half elf op een ietswat obscure camping. Morgen bezoeken we vrienden in Comodore.

1 opmerking:

  1. hallo wereldreizigers het zijn toch allemaal mooie foto's hier begint het stilaan een beetje op te warmen winterprik voorbij was koud genoeg twee volle weken ben een beetje jaloers maar ja op mijne ouwe dag ben terug secetaris voor 3 jaar tot mijne pensioen he grt springmoe en de rik

    BeantwoordenVerwijderen