dinsdag 26 juni 2012

banden wisselen in Zuid Amerika

Hoe gaat dat hier? Wel het neemt wat meer tijd dan in Belgie. Ten eerste moet je al naar een grote stad rijden om er te vinden. Dan vraagt het wat zoekwerk om de juiste maat en type te vinden. Verder moet je ook de prijs bekijken. Wij reden 2 maanden rond met onze voorbanden achteropgebonden, een vergissingke, we dachten dat ze veel sneller zouden verslijten en we wilden klaar zijn voor eventuele modder in Bolivia. Verkeerd gegokt.
Nu in Ecuador moet de achterband van de GS vervangen worden en tegelijkertijd de 2 voorbanden.
In Quito, gelukkig geholpen door Fernando, starten we de zoektocht naar een achterband.
Vijf telefoontjes leveren uiteindelijk 2 opties op, die gaan we bekijken. Eentje heeft toch niet de juiste maat, de andere is dan weer minder goed voor offroad. Dan is er nog eentje waar we toevallig langslopen, maar die is veel te duur. Na een uur telefoneren en 3 uur rondzoeken blijft er uiteindelijk 1 redelijk alternatief over, hoewel nog duur 194 dollar. Oké, nu hebben we een band gekocht, maar in de winkel kunnen ze die niet monteren. Dus op zoek naar iemand die een bandenmachine heeft. Diegene waar ze ons naar toe sturen heeft het veel te druk, die kan ons niet helpen. Dan maar naar een andere op zoek. uiteindelijk belanden we bij een mechaniekershop van een reiziger die ons  graag uit de nood wil helpen. Daar worden onze banden uit de moto gehaald, dan naar iemand met een machine, dan terug naar de motoshop om uiteindelijk onze banden terug te plaatsen.
Al bij al kost het ons bijna 2 dagen om dit alles geregeld te krijgen en dan nog met de hulp van een local.
Wees maar blij dat je in België woont als je een band moet vervangen, 1 telefoontje naar je favoriete werkplaats, 's morgens bestellen, 's middags langkomen en de zaak is geregeld, maat, merk en type naar jou voorkeur! In sommige delen van de wereld gaan de dingen iets moeilijker!

Carlos van Technimotors weet wat reizen is, hij reed zelf van Quito naar Ushaia en dan naar Alaska

Geen opmerkingen:

Een reactie posten