maandag 18 juni 2012

't gaat voorruit

Sinds we Huanchaco verlaten hebben. We rijden langs immense suikerrietvelden richting Equador en houden nog even halt in Lobitos. Het "surfcamp" ziet er iddylisch uit, maar zonder water (noch voor wc, noch voor douche, noch voor koken) is het toch maar poverkes. Een oude legerbasis is ingenomen door het surfend volk, het is niet duidelijk of de hostels, winkeltjes en restaurants daar een officieel bestaan hebben, of het gewoon een "kraakdorp" is. De militairen houden er nog wel wachtrondes en hebben ook nog een actieve site daar. Beetje vreemd allemaal.


Bovendien lopen in het hele dorp van die gekke, haarloze honden rond "Perro de Peru, sin Pello" genaamd. Ze werden in het verleden gebruikt als therapie voor reumatische pijnen. De honden hebben een veel hogere lichaamstemperatuur dan andere rassen.



Dan maar verder naar Equador. Het is onvoorstelbaar hoe verschillend dit land is! Veel meer ontwikkeld en met fantastische wegen. De kilometers vliegen er dan ook door.
Betalen doe je hier met Amerikaanse Dollars. De lokale munt is zodanig gedevalueerd dat niemand ze nog gebruikt, lonen worden in dollars uitbetaald. Niet voor niks natuurlijk.... Amerika gaat hier ondertussen vrolijk met de olievoorraad lopen. Kamperen is hier bijna niet mogelijk, zodat we iets meer uitgeven om te slapen maar dat wordt vrolijk gecompenseerd door de benzineprijs: 2,2 dollars per gallon. Inderdaad, dat komt neer op 0,5 euro per liter! Hoera, hoera.


4 opmerkingen:

  1. Hallo Ilse en Johan,
    Heb net gehoord dat wij nu al de natste juni maand hebben sedert 20 jaar.
    Jullie zijn dus op het goede moment vertrokken!
    Als ik die prachtige foto's zie kan ik wel jaloers worden ;-)
    Die overgang naar Equador is wel drastisch, of verandert het landschap langzaam aan?
    Die benzineprijzen, daar zou je van moeten genieten! Hier is het iets goedkoper geworden maar er kan steeds veel vanaf als je het mij vraagd ;-)
    Ben benieuwd naar de dierenwereld van Equador!?
    Geniet ervan en tot de volgende.
    Groetjes,
    Jerry.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hoi Jerry,

      't veranderd idd zeer snel! bedankt voor je berichten, je bent onze trouwste fan

      Verwijderen
  2. Hey,

    Kun je zo een hond zonder haar is niet opsturen naar ons koudere belgielandje?
    groetjes daar!

    A.
    (hoe loopt de kindertekeningwissel? benieuwd of dit nu wat lukt?!)

    (terwijl jullie daar in equador aangekomen zijn is ons hanne gestart met het stappen aan de handjes en is ons eva een schone vlinder geweest opt schoolfeest:)!)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hoi Annelies,
      zo'n vies beest wil je toch niet aan je lijf hebben zeker? Zelfs al is dat warm, geef mij dan maar zo'n alpacha beestje :-)
      De tekeninguitwisseling is er niet van gekomen, we hadden het schilderij opgehangen aan onze deur van de hut op het schip en .... het hangt er waarschijnlijk nog!

      Verwijderen