donderdag 7 juni 2012

Lima

We dalen de pass af richting Lima, ´s ochtends is het een pak rustiger en de eerste uren is het een aangename ochtendrit. Hoe dichter we Lima naderen, hoe drukker het wordt. 80 km voor de stad verschijnt de smog tussen de berghellingen.
Johan toont zich alweer van zijn sterkste kant, met groot vertrouwen duiken we Lima binnen en brengt hij ons zonder omweg naar het ´Cirque hostel´´, de enige plek in Lima waar we onze tent kunnen neerzetten.



We gebruiken de dagen hier om jullie te updaten, misschien te kunnen parapenten ( tot hiertoe geen goede meteo, te weinig wind) en de voorvorkring van de GS te laten vervangen. Ook voor dit sterk beest zijn er al een paar putten te diep geweest. Het mag gezegd, de nieuwe BMW dealer (1,5 jaar) doet zijn uiterste best om goede service te leveren. Op dit ogenblik wordt er aan de moto gewerkt, nog even het resultaat afwachten en dan morgen verder naar het noorden.

het "binnenteam" van BWM Lima

Werkplaats

Johan en de mechanieker bekijken de schade

Deel 2: Na de reparaties aan de GS doen we wat sightseeing met de motor door Lima, avontuur verzekerd, zeker als je achterop moet zitten! Niets zo erg voor een motorrijden dan bij iemand anders achterop te zitten.
Alles lijkt oké met de GS totdat Johan midden in de nacht wakker schiet, hij stormt de tent uit om in z'n onderbroek en met de Petzl op zijn kop de reparatie te controleren. En inderdaad, bij de montage blijkt de mechanieker 1 extra ring vergeten te moteren. 's Ochtends,  eerste werk terug naar de BMW-dealer. Gelukkig hebben ze alle vervangen stukken bijgehouden en in dat zakje zit ook de bewuste ring. Het moet gezegd, opnieuw zetten ze alles in het werk om ons  van dienst te zijn. Binnen de 5 minuten is het euvel opgelost.

Moraal van het verhaal: In Zuid America: BLIJF ALTIJD BIJ JE MOTOR ALS ER IEMAND ANDERS AAN WERKT!
Wij bezochten 3 keer een mechanieker en hoewel we er het grootste deel van de tijd met onze neus opstonden; 3 keer was het niet oké met de laatste "details",
Tonimotors La Serena: Remblok verkeerd gemonteerd (zelf gerepareerd )
SAM-Iquique: gaskabel verkeerd om de voorvork geleid (zelf gerepareerd)
BWM Lima: onderdeel vergeten (zelf opgemerkt, teruggereden en laten plaatsen)

Enfin, om 11.00 uur verlaten we Lima voor een 400 km lange rit naar Huaraz.

1 opmerking:

  1. Hallo Ilse en Johan,
    Even niets van ons laten lezen!
    Wij, Johan en ik zijn net terug van 2 weken klimmen op Kalymnos. foto's komen later op Facebook.
    We hebben vooral van het lekkere weer genoten want hier in Belgie is het vooral zeer nat en fris, +/- 15°c bij onze terugkomst.
    Deze week is er op verschillende plaatsen veel wateroverlast.
    Gelukkig zijn wij daarvan gespaard gebleven.
    Na wat problemen met Ryan Air, zij hebben alle vluchten vanaf 1 oktober naar Griekenland gecancelled, hebben we onze vlucht voor het najaar toch kunnen vastleggen.
    We gaan nu 2 weken vroeger naar Kalymnos ;-)
    Jullie hebben ondetussen ook niet stilgezeten heb ik met veel plezier gelezen.
    Straks ga ik de foto's nog eens bekijken.
    Geniet verder nog van jullie reis en ik blijf jullie met veel plezier volgen.
    Groetjes,
    Jerry.

    BeantwoordenVerwijderen