maandag 20 februari 2012

De sneeuw is van de bergen....

en ligt nu tot op de camping :-(
Neen, niet overdrijven. Vanmorgen hebben we een paar stevige sneeuwbuien gehad, maar hij blijft gelukkig niet liggen. Morgen geven ze beter weer en dan gaan we er hier als de weerlicht vandoor. We willen hier niet eindingen zoals Kapitein de Gerlach van de Belgica, vastgevroren voor de hele winter.
We gaan dan richting Chili, Puenta Arenas en dan naar het noorden toe.

De foto's van de stad staan op de website.

Bedankt aan iedereen die ons af en toe een reactie stuurt, we lezen ze met veel plezier. Het doet goed te weten dat mensen overal op de wereld aan ons denken!

Ook even tijd voor wat wetenswaardigheden....

Argentinie heeft 1 km² land per inwoner. 1/3 van de mensen woont echter in de steden. Patagonië is zo één van de minst bevokte streken ter wereld. Je zal het geweten hebben als je erdoor rijdt.

De Nandoe (soort struisvogel) en guanaca's (soort lama) zijn grappige maar ook gevaarlijke bewoners van de Pampa's. Je ziet ze pas als je er met je motor vlakbij bent en ze hebben de neiging onverwacht voor je wielen te springen. Wanneer je stopt om een foto te nemen gaan ze er als de weerlicht vandoor.

Momenteel is benzine een probleem in het Zuiden, soms staan we meer dan een uur aan te schuiven. De laatste berichten laten weten dat het probleem nog erger geworden is.

Langs de hele kuststreeks heb je natuurgebieden, met de meest uiteenlopende zeedieren/vogels.

In de steden heb je heel veel brede paralelle eenrichtingsstraten, gemakkelijk om je weg te vinden en tegelijk lastig. Voor europeanen is het ondenkbaar dat zo'n brede straat maar in 1 richting gebruikt wordt. Regelmatig duikelen we (bijna) in de verkeerde richting een straat in.

In Vuurland leefden vroeger Indianen Yamanà's. Zij stierven uit door ziektes, opgelopen via de kleding die zij van de veroorveraars kregen. Ongedierte en microben bleven zo op hun huid zitten waardoor ze ziek werden. Voordien leefden zij naakt in dit klimaat!! Voor ons ondenkbaar.

2 opmerkingen:

  1. Voor brandstof moeten we hier nog niet aanschuiven maar de prijs is weer eens naar een historisch hoogtepunt gestegen. Nog even en de werkmens kan het niet meer betalen ;-( Waar willen ze dan hun belastinggeld vandaan halen?
    1 km² land per inwoner, alle belgen zullen jaloers worden ;-)
    Leve de mens die de kledij uitgevonden heeft, ik mag er niet aan denken om bij deze temperaturen naakt rond te moeten lopen ;-(
    Jullie hebben de groeten van Johan d'Hondt, mijne klimmaat!
    Grtz,
    Jerry.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De benzine is hier zo duur dat je heel veel plaats hebt aan de pompen, als dat jullie kan helpen....
    Leo en Denise
    ps ons plaatselijk uitzicht hier is ook fundamenteel veranderd. gedaan met gesmos.

    BeantwoordenVerwijderen