maandag 1 oktober 2012

9 maanden Zondag



9 maanden zijn we nu onderweg en het bewustzijn dat we “alle dagen zondag” hebben,  is groter dan ooit.  Een reis als deze doet je mijmeren, filosoferen, weekt emoties los en dwingt je in het bewustzijn van de luxe in Europa.

Hoe ga je om met de 1000st soeuvenierverkoper die je iets wil verkopen wat je niet nodig hebt, maar wat voor hem het verschil tussen eten of geen eten kan betekenen? Koop je van de kinderen op de straat, zodat ze naar school kunnen als hun voorraad voor de dag op is?

Hoe kan je begrijpen dat in één land moderne,  hippe, layback surfoorden slechts 2 uur rijden verwijderd zijn van plaatsen waar mensen denken dat Europa een stad is in hun eigen land.
 
 

Hoe kijk je naar de ezeldrijfster, die met haar  ezeltje  en haar kinderen  belanden met sprokkelhout de helling opklimmen. Terwijl de 4X4 truck, vrachtwagens en motorreizigers voorbij razen?

Hoe kan iemand  een maaltijd serveren voor 2 euro en dan nog iets verdienen? Wat is de eerlijke prijs voor voedsel?

Hoe kan je een schoenpoetser genoeg betalen, als je schoenen misschien een maandloon voor hem waard zijn?


Wat te doen met al het afval dat we onderweg zien?

Zoveel vragen en zo weinig antwoorden en ondertussen glijden we voort en nemen we de schoonheid van het land in ons op. Van de bergen naar de kust en weer terug als het ons te warm wordt.
 

Waar zijn we naar op zoek? En zijn we hoegenaamd wel naar iets op zoek?

1 opmerking:

  1. Als je op reis bent mag je over dit alles niet te veel nadenken, en zeker niet op zondag ;-)
    We weten allemaal dat het op de wereld onrechtvaardig en niet eerlijk verdeeld is en we kunnen niet alles oplossen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen