maandag 8 oktober 2012

Viva Mexico

Johan had het gezegd, vanaf oktober loopt het regenseizoen ten einde. En het is waar, sinds ons avontuur over de modderweg hebben we geen regen meer gehad. Het is echt een verademing na de laatste maand, waarin we bijna elke dag (een beetje) nat geworden zijn.
Het weer is zalig om te rijden, niet te warm, niet te koud.

zalig rijweertje


We passeren via het toeristische Taxco door de bergen naar Uruapan. Daar worden we "ontvangen" door een indrukwekkende politiemacht. Wel meer dan 20 zware 4X4-voertuigen staan langs het centrale plein geparkeerd, met zwaar-bewapende politiemensen in de buurt. Urupan is de slaapplaats van de politie die op zoek is naar drugstrafikanten en bendes. De 2 belangrijkste hotels zijn compleet ingepalmd, met security voor de deur.  Hier is het dus "veilig", maar waar we vandaan komen was dat iets minder naar het schijnt. Verder is het weer "safe to go" ...

ondanks de drugsdreiging gaat het leven gewoon door. Vuurwerk voor het feest


Via een goede tip in Vale de Bravo belanden we op een zalige camping/parapentclub in Tapalpa en besteden er een paar dagen met de locale hoogvliegers. Johan doet een vluchtje, maar ik hou het voor bekeken na mijn harde landing in Colombia. Voor het eerst heb ik het gevoel in het "echte" Mexico te zitten. Voor zover dat al bestaat, want ook de lokale mensen beamen de diversiteit van dit land.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten