donderdag 4 oktober 2012

Camino del Muerte in Mexico.



Men zegt dat elk land in Latijns Amerika zijn “Camino del Muerte” heeft. Wel, in Mexico hebben wij hem gevonden.

In Puerto Escondido wordt het ons al gauw te warm en we besluiten terug te keren naar de bergen, richting Taxco. We bestuderen de kaart, kiezen een route en gaan op weg. Na zo’n 200 km glooiend langs de kust, slaan we oostwaarts af via een “routa touristica” (volgens de borden). En inderdaad, de eerste kilometers zijn aangenaam rijden. Maar dan verdwijnen de mooie borden opeens en gaan de conditie van de weg van slecht naar zeer slecht. Op de koop toe krijgen we de namiddagregen er bij. Het gaat van kwaad naar erger en hogerop is de weg niet meer dan een modderpoel, afgewisseld met stukken overgebleven asfalt. Gelukkig is er de mist, zodat we niet zien hoe ver de plassen reiken, hoe smal het overgebleven stuk weg is en hoe diep de afgrond. We doen 2 uur over 40 kilometer. Onderweg liggen meutes wilde honden op loer, klaar om in onze enkels te bijten. Gelukkig kunnen we telkens genoeg gas geven om eraan te ontsnappen. En in deze condities ontmoeten we de bergbewoners, bibberend in hun dunne kleren die proberen de weg min of meer open te houden. Hun kinderen houden ons staande voor wat geld of snoep. De situatie is te schrijnend om er foto’s van te nemen.





Dit is slechts het begin!
De weg is weg


Amai, gaat dat hier nog lang duren? (nog zo'n 2 uur!)
 

We overnachten is een nietszeggend stadje en horen ’s nachts het onweer kletteren. Wanneer we ’s morgens het hotel verlaten is de stad herschapen in een modderpoel. Het kost ons nog een uur om er weg te geraken en dan zitten we terug in de bergen. Deze keer is het weer zonnig, fris en aangenaam om te rijden, de weg meestal in goede staat, met de gebruikelijke pothols en verschrikkelijke verkeersdrempels.

Machtige rotsformaties
 


Camino del Muerte in Mexico
Het landschap wisselt snel, van machtige rotswanden, cactussen, loof- en dennebossen over hellingen vol met serres. Tussen de natuurreservaten is deze streeks ten westen van de hoofdstad ook de moestuin van Mexico city.
Overal serres, de groetentuin van Mexico City
 

Mexico is werkelijk een land van snel wisselende indrukken en emoties, geen uur is er hetzelfde.

Pauzeren in Taxco, zilverstad van Mexico
 
 

 

4 opmerkingen:

  1. hoe verder bij de eindstreep hoe gevaarlijker wees voorzichter de groeten uit het natte homeland xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Ils!!

    Hebben jullie al een idee van de rit door de USA? Zijn jullie nog steeds van plan om langs te komen in San Francisco?

    Geweldig avontuur hoor. Ik ben aan het sparen geslagen voor een GS :) Ik heb hier in Californie een rondrit gedaan samen met mijn ouders op de BMW van een goede vriend, en het was helemaal geweldig. Het was een moeilijke stap terug naar de Honda!

    Groetjes, en drive safe!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Iwan,

      wij komen zeker richting San Francisco, waarschijnlijk ergens begin/half november! Kunnen we samen een toertje doen, met jou nieuwe GS ;-)
      Kunnen wij wat skydivemateriaal huren in jou club? Zou leuk zijn!
      (ne Velo83 zou ideaal zijn, kwestie van er terug wat "in" te komen.. ;-)

      grtjs
      johan & Ils

      Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen