vrijdag 23 maart 2012

A walk in the Park....



Sinds dagen en dagen rijden we via het ene natuurpark naar het andere. De berg-en bospaden wisselen af met mooie asfaltwegen tussen de verschillende stadjes. “La routa de  7 Lagos” is een duik tussen de grote meren, gekruid met wolken, zonnestralen, regen en prachige regenbogen.

Van Barlioche tot San Martin de Los Andes lijkt het of we in Zwitserland rondbollen, typische huisjes, bloembakken, panaderia’s en typisch artisanaal bier. Alles is hier gericht op de welverdiende Argentijnse toerist.

En dan glijden we het gebied van de vulkanen binnen. Off-road in vulkaanstof, tussen tropische bomen en prachtige loofbossen. Hoge vulkaantoppen en kraters, meren, watervallen, prachtige rotsformaties, kleine dorpjes, plaatselijke ruiters, vogels en andere dieren doen ons regelmatig halthouden. Wat een verademing na de duizenden kilometers pampa’s.  Hier kunnen we terug de Chileense grens over. Het rijden is zo relax, prachtig evenwicht tussen soms moeilijke stukken off-road en heerlijk asfalt. De temperatuur is ideaal om te cruisen.




Kamperen is elke avond een verassing. In San Martin de Los Andes moeten we het stellen met een plaatske achter het YPF bezinestation, wat dan weer gemakkelijk is voor onze ochtendkoffie. De volgende dag staan we in een appelboomgaard tussen de schapen en nu kamperen we vlak naast de natuurlijke warmwaterbronnen van San Sebastian. Even baden na de motorrit, ’s avonds nog eens opnieuw, ’s morgens voor het ontbijt en straks nog eens. ’t Is lang geleden dat we zo proper waren.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten