vrijdag 30 maart 2012

Wondermooi



zo waren de afgelopen 2 dagen. We doorkruisen de Andes, om en rond de beroemde Aconcagua. Met z’n bijna 7000 meter de hoogste berg van het Amerikaanse continent. We slapen op 1500 meter langs de Rio Aconcagua en een drukke vrachtwagen-weg, dwars door het jonge Andes-gebergte (het is een warme nacht), ontbijten op 2000 meter. Daarna langst een s-baan omhoog naar het bekende skiparadijs Portillo met zijn mooie Laguna del Inca op 3000 meter.

De grenspost is op 3200 meter. Na elke haarspeldbocht een nog imponerender landschap. Daarna heerlijk dalen via prachtig asfalt, niet weten wat te kiezen: genieten van het landschap (en dus traag rijden) of genieten van de heerlijke bochtenweg (en dus sneller rijden met minder aandacht voor het landschap.

Terug slapen op 2000 meter (brrrrr) in Uspallata en weer verder via de Routa de SanMartin, de eeuwenoude weg door de bergen om van Argentina naar Chili te reizen. Wat een geschiedenis! Het betekende wel via rippio naar 3100 meter en dan machtig afdalen tot in de vallei en vlakte van Mendoza. Ondertussen passeren we ook nog de bronnen van Villacencio, ondertussen eigendom van Danone (ook de eigenaar van het hele natuurgebied waar we doorgereisd zijn..). Tot hiertoe was dit écht één van de mooiste trajecten op onze reis, op z’n minst  het indrukwekkendste! Probeer het te vatten via de foto’s of kom gewoon zélf kijken ... !

1 opmerking:

  1. Hey Ils en Johan,
    Als ik die foto's bekijk zou ik zelf wel willen komen kijken, prachtige beelden!
    Helaas moet ik werken en een groot deel van mijn verlof is voor Kalymnos gereserveerd ;-)
    Geniet er nog van en ik blijf jullie volgen!
    Grtz,
    Jerry.

    BeantwoordenVerwijderen